+36 1 278 20 10 info@coffeeds.com
  • Brita Professional Vizszuro 01
  • Brita Professional Vizszuro 02
  • Brita Professional Vizszuro 03
  • Brita Professional Vizszuro 04
  • Brita Professional Vizszuro 05

BRITA Professional

Válasszon vízszűrő berendezést az ön alkalmazási területének megfelelően!

Brita professzionális vízkezelők

A vezetékes ivóvíz minősége nem feltétlenül kedvez a vizet használó ipari berendezéseknek.

PURITY módszer a vízkeménység ellen

Miért a Brita?

Innovatív szűrési koncepció, amely az adott felhasználási területre kiváló vízminőséget garantál.

Az ivóvízhálózatba kötött Brita vízszűrők mindegyike az adott felhasználási célterületre, a sajátosságokat figyelembevevő speciálisan kifejlesztett termék.

Vízlágyító és vízszűrő egyben, vagyis a hozzá kapcsolt berendezés vízkövesedés elleni védelme mellett a kijövő szűrt víz optimális jellemzőkkel rendelkezik (például az elkészített kávé vagy tea íze, illata, megjelenése,…). Így például vendéglátóipari és sütőipari berendezések működtetéséhez alkalmazható olyan területeken, ahol a víz kifogástalan, elsőrangú minősége elengedhetetlen.

A vízkzelő egység rendkívül egyszerűen szerelhető, kezelhető, cserélhető, a patronok élettartama akár digitális kijelzőn keresztül is pontosan követhető. Az üzemelése alatt mindvégig egyenletes minőséget biztosít. Minden termék hatóságilag és független intézetek által bevizsgálásra került, magyar engedélyekkel rendelkezik.

Működési elv

Az egyes szűrőanyagok és komponensek összeállítása a mindenkori alkalmazásnak speciálisan megfelelő. Az egyenletes áramlási útvonal megakadályozza a nemkívánatos vízkeveredés kialakulását és garantálja a karbonát keménység állandó csökkentését. A szűrőanyag fentről lefelé haladva egyenletesen és teljes mértékben kihasználásra kerül. Az IntelliBypass szabadalmaztatott technológia lényege, hogy egy átfolyási mennyiségtől független vízkeverés biztosítja, hogy speciálisan kis vízkivételnél (pl. eszpresszó kávé) is egyenletes maradjon a vízminőség.

1. Előszűrés:
A szűrőbemenetnél elhelyezkedő réteg a nagyobb szemcséket tartja vissza, mint pl. homok, és gondoskodik a bejövő víz optimális elosztásán, a következő réteg legjobb kihasználása érdekében.

2. Vízlágyítás:
Egy ioncserélő csökkenti a karbonát tartalmat és akadályozza meg a vízkőlerakódásokat

3. Aktívszenes szűrés:
Zavaró íz és szaganyagok kerülnek eltávolításra.

4. Mikro szűrés:
A szűrési folyamat végén a mikroszűrő visszatartja a 10 μm-nél nagyobb szemcséket.

Kivitelek

A német Brita cég vízkezelő berendezései cserélhető patronos rendszerek. Alkalmazásuk hosszabb távon költségkímélő megoldást kínál, illetve a megelőzéssel a későbbi szervízdíjak csökkentésének fontos eszköze.
A berendezések különböző méretekben és kapacitásokkal érhetők el. Így Ön az igényinek legmegfelelőbbet választhatja.

A bevált PURITY technologia

BRITA Professional víztisztítói a bevált PURITY Technologián keresztül kínálnak megoldást: a PURITY Quell ST, egy karbonát eltávolító négyszeres szűrő.

A szűrés közben a vizet először egy előszűrésen engedi át, ahol a durvább szennyeződések tapadnak meg, pl. homokszemek. A következő fázisban egy ioncserélő segítségével a vízkövet képező ionokat vonja ki. Ezt követi az aktív szénszűrés, ami csökkenti a kellemetlen szagokat és ízanyagokat. Végezetül a vizet egy gyapjú finomszűrőn engedi át, ami a nem kívánatos, legfeljebb tíz mikrométer (μm) nagyságú részecskéket szűri ki. 

A bekerülő víz egy beállítható mennyiségű lágyítatlan része egy speciális áramlási útvonalon keresztül – durva-, finom-, és aktív szénszűrésen keresztül – kerül kezelésre, ahol eltávolításra kerülnek a nemkívánatos szagokat és ízeket okozó anyagok, majd végezetül ezt a szűrletet vezetik vissza a lágyított vízbe. Ezzel a módszerrel megőrizhető az ásványi anyagok aránya, és szabályozható marad a kilépő vízkeménység.

  Vendéglátóipari kávéfőző berendezések

A kávézás körüli üzlet rendkívül felélénkült. A minőségi elvárások egyre inkább fontossá váltak. Az összetevők minőségének jelentősége megnőtt. Így a vízminőségé is. Mára komoly kávégép elképzelhetetlen professzionális vízkezelés nélkül.

Minden a kávékészítés művészetéhez

A forró italok 98%-a víz, így a vízminőség kétségkívűl fontos a termék előállításakor. A vízminőség régiónként eltérő lehet, amely hatással lehet az aroma érvényesülésére is. Ugyanakkor a víz a gép működésére, fenntarthatóságára nézve is fontos, azaz a lerakódások csökkentésével a meghibásodás esélye is kisebbé válik. A Barista szakma szerint a kávéhoz használt víz friss, tiszta ízű és zavaró illattól mentes. Emellett viszont az ásványianyagtartalma kiegyensúlyozott. Így képes a kávé aromáját kiemelni és támogatni.

  Hideg- és forróital-automaták

A mobilitás és az azonnali megoldások határozzák meg napjainkat. Ez kedvez az automatás értékesítésnek. Megbízható gépek állandó, jó minőséget biztosítanak, kiszolgálva a vásárlók elvárásait.

Állandó minőség gombnyomásra

Az automatákból kínált forró italok és levesek 98%-a víz, aminek a minősége jelentős hatással van a kínált termék megbízható színvonalára, így az üzemeltető vagy a kínált termék megbízhatóságára. Ezt a biztonságot nyújtja a BRITA vízszűrők alkalmazása, amely a termék minőségét garantálhatja, mivel a víz ásványianyag tartalmát a kívánt értéken tartja, így az ízhatások az elvárt módon érvényesülhetnek a területi vízkeménységi/vízminőségi sajátosságoktól függetlenül.
Emellett a gép elhasználódását is csökkentheti, hiszen a vízzel érintkező alkatrészeken nem alakul ki lerakódás, szennyeződés. Így a szerviz és karbantartás kiadásai is csökkenthetők, a készülék élettartama meghosszabbítható.

  Kombipárolók, sütőgépek és kemencék

A mai fogyasztók gasztronómiai elvárásai magasak.

Tökéletes ízek, frissesség, illatok, kulináris összhatás kifogástalansága. Ezeket az igényeket szolgálják ki a professzionális konyhai berendezések.

Frissesség, íz, aroma

A kombinált sütők és párolók segítségével egy komoly konyha képes elsőrangú ételt készíteni. Ezek a berendezések azonban nagy érékű befektetést jelentenek, amik hasznot kell hogy termeljenek úgy, hogy nagy igénybevétellel működnek naponta. Azaz elsőrendű fontosságú a megbízhatóság és az állagmegóvás.

Egy nem várt meghibásodás azonnali napi veszteséget okozhat. Ennek az állagmegóvásnak a része, hogy professzionális vízkezelő/vízszűrő berendezéssel üzemeltessék.

A BRITA egységek alkalmazása mellett ez annyit jelent, hogy megóvhatjuk a készüléket a lerakódásoktól, vízkőtől, miközben a professzionális ételkészítés igényei nem csorbulnak, azaz ettől még egy ásványianyagokat is tartalmazó, az ízek érvényesülését támogató víz-gőz-pároló hatás tartható fenn.

  Professzionális mosogatógépek

A csillogó edények, kristálytiszta poharak és hibátlan tisztaságú teríték ugyanúgy része a minőségi vendéglátásnak. A mosogatószerek fejlett technológiája mellett azonban továbbra is a víz a legfőbb összetevő, ami a szemmel is látható eredményt mutatja.

Ragyogó étkészletek

A tiszta edények és evőeszközök azonban akkor igazán gusztusosak, ha a vízkő nem hagy foltokat és a mikroszemcsék nem koptatják le lassanként a mintáikat. A BRITA patronnal kezelt, jó minőségű vízhez kevesebb öblítő és egyéb adalékanyagot kell adni. A berendezés elhasználódása is kisebb lesz, mivel elkerülhetjük a lerakódásokat, vízkövesedéseket. Ezzel megtartva a mosogatógép jobb hatásfokát, üzemeltetési és szervizköltségeit pedig csökkenthetjük, kapacitását fenntarthatjuk.

  Szóda- és vízadagolók, jégkészítő gépek

A víz messze a legalkalmasabb a szomjúság enyhítésére szervezetünk lehűtésére és egyszersmind ásványianyag bevitelre.  Manapság szinte minden iroda vagy bevásárlóközpont, kultúrális vagy sportintézmény üzemeltet ivóvízadagolót. Ahhoz, hogy az innen kapható víz megbízható és kifogástalan minőségű legyen, fontos hűteni, de ugyanilyen fontos szűrni, szabályozni. A BRITA vízszűrőkkel beállítható az elvárt, egészséges vízkeménység és ásványianyaghányad, biztosítva a helyi lehetőségek mellett a legjobb minőségű ivóvizet.

  Egyéb ipari technológiák

Az ipari víz

Az ipar különböző ágazataiban, azokon belül a termelési folyamatok egyes szakaszaiban eltérő minőségű és tisztasági fokú, úgynevezett ipari vizekre van szükség.
Az ipari vízzel szemben támasztott igények sokszor még iparágon belül is eltérőek. Fontos, hogy a szolgáltatott víz mindig minőségileg azonos legyen, ugyanis már csekély minőségváltozás is súlyos gyártási nehézségeket okozhat adott vízminőségre beállított technológia alkalmazása során.
Az ipari víz nem tartalmazhat biológiai eredetű és biológiai folyamatokat elősegítő anyagokat, színeződést előidéző összetevőket, lerakódást okozó vegyületeket vagy korróziót elősegítő anyagokat, melyhez különböző technológiák, fizikai és kémiai előkészítő műveletek sorozata áll rendelkezésre.
Az öblítő- és mosóvizeket az élelmiszeriparban figyelni kell arra, hogy a felületről elpárolgó víz után ne maradjanak vissza lerakódások, a víz keménysége és egyéb oldott- és lebegőanyag-tartalma alacsony legyen.
Gyógyászati és műszaki alkalmazási területek, üvegmosók, párásítók, laboratóriumi berendezések, gőzsterilizálás, autoklávozás.
A gyógyszergyártásban is alkalmazott nyersanyagvíz például úgynevezett Purified Water (PW) vagy Highly Purified Water (HPW) vízminőséget igényel.
A megtisztított víz pedig újrahasznosítható.