+36 1 278 20 10 info@coffeeds.com
  • Brita Professional Vizszuro 01
  • Brita Professional Vizszuro 02
  • Brita Professional Vizszuro 03
  • Brita Professional Vizszuro 04
  • Brita Professional Vizszuro 05

Brita Purity Quell ST

vízkezelő berendezés

  AJÁNLOTT ALKALMAZÁSI TERÜLET:

Négy fokozatban történő szűréssel a Purity Quell ST célzottan akadályozza meg a vízkőlerakódásokat és biztosít egyenletesen magas vízminőséget.

Így Ön biztos lehet, hogy készüléke mindig maximális teljesítménnyel üzemelhet – a nap minden órájában. A teljes üzemidő alatt egyenletes vízminőséggel, valamint a nem kívánatos illat és ízanyagok megbízható eltávolításával gondoskodik a legjobb minőségről és ételei, italai egyedülálló ízéről.

További BRITA vízkezelő típusok

Brita professzionális vízkezelők

A vezetékes ivóvíz minősége nem feltétlenül kedvez a vizet használó ipari berendezéseknek.

PURITY módszer a vízkeménység ellen

Miért a Brita?

Innovatív szűrési koncepció, amely az adott felhasználási területre kiváló vízminőséget garantál.

Az ivóvízhálózatba kötött Brita vízszűrők mindegyike az adott felhasználási célterületre, a sajátosságokat figyelembevevő speciálisan kifejlesztett termék.

Vízlágyító és vízszűrő egyben, vagyis a hozzá kapcsolt berendezés vízkövesedés elleni védelme mellett a kijövő szűrt víz optimális jellemzőkkel rendelkezik (például az elkészített kávé vagy tea íze, illata, megjelenése,…). Így például vendéglátóipari és sütőipari berendezések működtetéséhez alkalmazható olyan területeken, ahol a víz kifogástalan, elsőrangú minősége elengedhetetlen.

A vízkzelő egység rendkívül egyszerűen szerelhető, kezelhető, cserélhető, a patronok élettartama akár digitális kijelzőn keresztül is pontosan követhető. Az üzemelése alatt mindvégig egyenletes minőséget biztosít. Minden termék hatóságilag és független intézetek által bevizsgálásra került, magyar engedélyekkel rendelkezik.

Működési elv

Az egyes szűrőanyagok és komponensek összeállítása a mindenkori alkalmazásnak speciálisan megfelelő. Az egyenletes áramlási útvonal megakadályozza a nemkívánatos vízkeveredés kialakulását és garantálja a karbonát keménység állandó csökkentését. A szűrőanyag fentről lefelé haladva egyenletesen és teljes mértékben kihasználásra kerül. Az IntelliBypass szabadalmaztatott technológia lényege, hogy egy átfolyási mennyiségtől független vízkeverés biztosítja, hogy speciálisan kis vízkivételnél (pl. eszpresszó kávé) is egyenletes maradjon a vízminőség.

1. Előszűrés:
A szűrőbemenetnél elhelyezkedő réteg a nagyobb szemcséket tartja vissza, mint pl. homok, és gondoskodik a bejövő víz optimális elosztásán, a következő réteg legjobb kihasználása érdekében.

2. Vízlágyítás:
Egy ioncserélő csökkenti a karbonát tartalmat és akadályozza meg a vízkőlerakódásokat

3. Aktívszenes szűrés:
Zavaró íz és szaganyagok kerülnek eltávolításra.

4. Mikro szűrés:
A szűrési folyamat végén a mikroszűrő visszatartja a 10 μm-nél nagyobb szemcséket.

Kivitelek

A német Brita cég vízkezelő berendezései cserélhető patronos rendszerek. Alkalmazásuk hosszabb távon költségkímélő megoldást kínál, illetve a megelőzéssel a későbbi szervízdíjak csökkentésének fontos eszköze.
A berendezések különböző méretekben és kapacitásokkal érhetők el. Így Ön az igényinek legmegfelelőbbet választhatja.

A bevált PURITY technologia

BRITA Professional víztisztítói a bevált PURITY Technologián keresztül kínálnak megoldást: a PURITY Quell ST, egy karbonát eltávolító négyszeres szűrő.

A szűrés közben a vizet először egy előszűrésen engedi át, ahol a durvább szennyeződések tapadnak meg, pl. homokszemek. A következő fázisban egy ioncserélő segítségével a vízkövet képező ionokat vonja ki. Ezt követi az aktív szénszűrés, ami csökkenti a kellemetlen szagokat és ízanyagokat. Végezetül a vizet egy gyapjú finomszűrőn engedi át, ami a nem kívánatos, legfeljebb tíz mikrométer (μm) nagyságú részecskéket szűri ki. 

A bekerülő víz egy beállítható mennyiségű lágyítatlan része egy speciális áramlási útvonalon keresztül – durva-, finom-, és aktív szénszűrésen keresztül – kerül kezelésre, ahol eltávolításra kerülnek a nemkívánatos szagokat és ízeket okozó anyagok, majd végezetül ezt a szűrletet vezetik vissza a lágyított vízbe. Ezzel a módszerrel megőrizhető az ásványi anyagok aránya, és szabályozható marad a kilépő vízkeménység.

Letölthető dokumentumok: